Spansk mat? – Vi tar en till!

Spansk mat? – Vi tar en till!

Besöket på den spanska restaurangen gjorde helt klart att vi fick lite mersmak för den spanska matkulturen. Och började söka runt vart på webben man kan hitta paellapannor så vi kunde testa göra våran egen Paella. Efter några sökningar och fina recensioner så gled vi in på paellapannor.se, de hade paellapannor av grym kvalité direkt från fabriken i Valencia i Spanien, så vi fick förtroende direkt att låta de få vara Webtips val av leverantör.

Vi började undersöka de olika alternativen på sidan och efter ett telefonsamtal med Christian som är mannen bakom webbshoppen så fick vi bra guidning i denna djungel och bestämde oss för att beställa hem ett komplett kit, en paellapanna på 60cm i polerat stål för 20 riktiga portioner. Kittet inkluderar även gasbrännare med justerbara ben ifall man placerar pannan på ojämn mark samt reduceringsventil med slang som passar våra gasoltuber med svensk standard PC5 och P6.

Lite coolt ändå att de hade så stora paellapannor på sidan på 130cm i diameter. På en sådan laddning kunde man göra upp till 200 portioner, helt galet! När vi ringde paellaexperten på telefon för att prata lite om pannorna och få lite råd kring vad som passade vårat behov nämnde han även att han kunde ta hem en panna i storleken 200cm i diameter, snacka om överkurs =)

Eftersom vi inte hade någon aning om hur man går tillväga för att lyckas med paellan så passade vi på att få alla tips och trix för att inte misslyckas. Exempelvis så skulle det vara ett speciellt ris, en speciell paprikakrydda osv. Så vi klickade även hem ett ingredienskit från siten för att den skulle bli perfekt.

Väl hemma med alla nya inköp ställde vi upp ekipaget och lånade gasoltuben från grillen i uterummet. Såg lovande ut detta! Fin finnish på grejerna och vi hade kvällen till ära köpt riktigt fina råvaror, färsk kyckling och färsk chorizo bland annat. Vi följde receptet och anammade alla tips vi blivit tilldelade av pallaexperten Christian, sakta men säkert växte det fram en färgstark maträtt som såg mycket inbjudande ut, när risen var färdigt, buljongen kokat bort och kycklingen genomstekt var det dags för provsmak!

Det blev en succé faktiskt, vi på redaktionen och våra respektive blev förvånade, vi hade lyckats göra en äkta spansk paella, även barnen älskade maten! Det blev en trevlig kväll och detta gör vi gärna om igen! Kanske att man köper en modell mindre nästa gång på pannan så man kan göra för 4-8 personer även så man kan göra detta lite mer till vardags åt familjen även om man inte har ett stort gäng hemma =)

 


Comments are closed.