Marknadsföring i alla dess former

Marknadsföring i alla dess former

Vi på redaktionen har tidigare pratat om digital marknadsföring och lärt oss att det viktiga är att synas på rätt ställe i rätt kanaler med rätt röda tråd för att så statiskt som möjligt kännas igen med sitt varumärke oavsett i vilken typ av marknadsföringskanal det gäller! Vi har kikat lite extra denna gång på profilmarknadsföring som innefattar trycksak på allt ifrån bjudgodiset, visitkorten, kaffekopparna till fidgetspinners med sin logga på som heta giveaways!

 

Som all annan marknadsföring är det extremt stor konkurrens och finns många aktörer som vill åt dig. Det hela börjar ju som vanligt med en att gå in på Google och söka, där ser man direkt vilka företag som satsat på sin marknadsföring, de som hamnar med både sponsrade annonser och organiska träffar borde ju givetvis veta endel om marknadsföring generellt sätt, annars hade jag ju inte hittat de, eller?
Vi provade att söka med lite olika typer av sökord och matchningar för att se hur mkt det varierade i träffarna, mycket intressant data!

Låter kanske lite nerdigt, men det är just sådana här analyser som får igång oss, så det får ni stå ut med! =)

 

Vi jämförde priser och produkter på hos de olika aktörer, både de med enbart web men även de med kontor man kan besöka och få den hjälp man behöver. När det är första gången för att företag att beställa profilprodukter så är det inte helt lätt att veta vad man är ute efter, en bra säljare kan säkert sälja på en både det ena och det andra när de visualiserat din logga på alla möjliga onödiga ting du inte visste att du behövde liksom. Men marknadsföring ska ju va brett och överallt, det är så man får ett varumärke att bli stort, eller iallafall se större ut än vad det är, lite fake it til you make it kan man säga.

Nu var inte tanken att vi var det som skulle handla profilprodukter utan hjälpa er i tänket, men det är inte lätt att låta bli när man fått se sin logga placerad på en riktigt stilig fidgetspinner liksom. Skämt åsido, do your research och kontakta flera för att hitta det som passar just dig. Vi på redaktionen föredrar att kunna handla lokalt och träffa en person som kan hjälpa dig att förverkliga dina tankar till färdig produkt och inte använda sig utav en megajätte med bra priser som skickar prylarna från Frankrike för ett lite billigare pris. Känns lite vanskligt med att förskottsbetala en stor beställning utan någon vidare support som dessutom tar 45 dagar att anlända, stor chans att köpa grisen i säcken kan vi tycka!


Comments are closed.