Ett, Två, Tre säg likeaboss!

Ett, Två, Tre säg likeaboss!

Våra linkedin bilder ser för anskrämliga ut! Efter att vi på redaktionen läst en avhandling kring just presentationsbilder för CV och annat likt linkedin och andra digitala rekryteringstjänster blev vi förvånade över att det tydligen spelar större roll än vad man någonsin kunnat tro med en proffstagen bild. Vi pratar faktiskt om att bekosta sig en porträttfotografering för ett par riktigt bra bilder som ska spegla sig själv på ett professionellt sätt för att öka resultatet i jobbsökardjungeln på nolltid. Fördjupning påbörjad för projekt Fotograf Göteborg!

 

Det är näst intill skrattretande när vi på redaktionen går igenom våra bilder som vi för en kort tid sedan tyckte var helt godkända bilder att använda sig utan tills vi då upptäckte att majoriteten på linkedin har överlåta denna tjänst till en yrkesskicklig fotograf med sinne för arbetslivet. I dagsläget så ser man klart och tydligt att det är bilder tagna med mobilen och i miljöer där det inte förknippas så mycket med jobb utan mer nöje.

Efter att vi granskat olika fotografer, företag och företagens profileringar så kom vi överens att vi skulle alla satsa på en och samma image som ska avspegla våran verksamhet. Vi har tänkt att köra på en framtoning av sittande med vit bakgrund. En kollega här hos oss känner en bekant som har en butik med kostymer och kavajer som vi har fått i förtroende att låna över dagen för att ta bilder som vi sedan skall dels använda på våra linkedin, facebook samt andra verksamma profiler men också lägga ut fotona på denna persons hemsida som modeller.

Viktig tips från coachen, DRESS TO IMPRESS: Många företag idag har ingen tydlig kontrast på vad för dresskod som gäller där ute vilket orsakar förvirring och som får en att framstå som okunnig och nonchalant.  Tänk er själv att ni ska ha ett möte med styrelsen, en prospekt eller lunchmöte med en samarbetspartner och dyker upp med en t-shirt, slitna jens och Converseskor, funkar utmärkt i det privat men inte särskilt stiligt när din motpartner är välklädd. Man känner sig direkt i underläge vid en förhandling.

Sedan ska man inte glömma dom små detaljerna som betyder oändligt mycket som också förgyller vardagen då menar jag inte mönstret på skjortan eller färgen på slipsen utan den stilrena klockan, dom eleganta glasögonen som är en självklar detalj om man nu använder glasögon  men finns att köpa utan styrka också såklart. Näsduken som bryter av nyansen och fångar till sig blickar och självfallet de egendesignade manschettknapparna.

Visdomsordet att ta med blir: Skönheten sitter i ögat på betraktaren.  =)

 


Comments are closed.